Kombinovanim testom završena mala matura

0

BOR-Učenici osmog razreda trećeg dana polagali su kombinovani test sa pitanjima iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije, i na taj način završena je ovogodišnja mala matura. Prethodna dva dana polagali su testove iz srpskog i matematike. U borskim osnovnim školama mala matura je prošla  bez problema, a mišljenja učenika o testovima  su različita.

U četiri srednje škole u Boru ima 480 mesta,a osnovnu školu završava 360 učenika. Mesta, dakle, ima za sve njih, a da li će upisati željeni smer to će tek videti. Uglavnom, budući srednjoškolci su optimisti.

Preliminarni rezultati male mature biće objavljeni u petak, prvog jula, a istog dana učenici mogu da podnesu žalbu, elektronski ili u svojoj osnovnoj školi. Nakon toga, 5. jula biće objavljeni konačni rezultati.

I ove godine lista želja može da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost za neograničeni broj izmena i dopuna do 6. jula, a roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *