Kompanije iz Kanade, Rusije i Kine ponudile strateško partnerstvo sa borskim basenom

0

Na tender za strateškog partnera za RTB Bor prijavile su se tri kompanije: iz Kanade, Kine i Rusije, saopštilo je Ministarstvo privrede Srbije.

Prema informacijama medija, komisija za sprovođenje postupka pregleda dostavljenu dokumentaciju, nakon čega će nastaviti dalji postupak.

Rok za dostavljanje prijava za učešće u postupku privatizacije Rudarsko-topioničarskog basena Bor istekao je u ponedeljak, u 13 sati.

Javni poziv je bio otvoren od 18. jula, a prethodno je saopšteno da je sedam kompanija otkupilo dokumentaciju za učešće u postupku izbora strateškog partnera, za koju je bilo neophodno izdvojiti deset hiljada dolara.

Pravo na podnošenje prijave su imale kompanije koje se prethodnih deset godina, u kontinuitetu, bave eksploatacijom bakra i ostalih obojenih i plemenitih metala, sa prihodom od najmanje pola milijarde američkih dolara u protekloj godini.

Tenderom je predviđena novčana dokapitalizacija od najmanje 350 miliona američkih dolara, a preduslov za razmatranje ponuda jeste uplata depozita ili dostavljanje bankarske garancije od milion dolara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *