BOR – Predstavnici republičkog parlamenta usvojili su pre nekoliko dana izmene i dopune zakona o komunalnoj miliciji. Prema ovom zakonu pravo na osnivanje komunalne milicije, osim gradova, imaće i opštine u Srbiji, a novim odredbama predviđena su šira ovlašćenja od onih koje je imala do sada.

Komunalna milicija moći će da zaustavi i pregleda vozila, ali samo u slučajevima kada prevoze zemlju za istovar, šut ili drugi otpad čime se stvaraju javne deponije, snimaju dokaze remećenja komunalnog reda i  pomažu građevinskim ili ekološkim inspektorima u radu. Oni će imati obavezu da nose uniformu, osim u situacijama kada im načelnik komunalne milicije ne da naređenje za rad u civilu.

Grad Bor je od početka godine doneo desetak odluka koje prethode formiranju komunalne milicije. Prema rečima predstavnika lokalne samouprave ona će biti formirana u narednom periodu i najverovatnije će u njen sastav ući deo radnika javnih i javno komunalnih preduzeća čiji će zadatak biti da sprovode odluke o komunalnom redu u Boru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *