Konačni rezultati lokalnih izbora u Zaječaru

0

ZAJEČAR – Predsednik gradske izborne komisije Marko Minić, nakon završenog sastanka GIK-a saopštio je konačan broj glasova i odborničkih mandata u budućem sazivu Skupštine Grada Zaječara koje su osvojile izborne liste na izborima 28. marta.

Lista pod rednim brojem 1 pod nazivom „Aleksandar Vučić – za budućnost Zaječara“ osvojila je 10.838 glasova ili 24 mandata, a druga po broju osvojenih glasova je lista broj 4 „Dr Nenad Ristović – Pobeda“ sa 7.047 glasova i 16 mandata.

Lista broj 2 „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“ na izborima 28. marta osvojila je 2.157 glasova i četiri mandata, a isti broj mandata osvojila je i lista „Možemo bolje – Dragana Rašić“ sa 1.833 glasa.

Grupa građana „Dr Dejan Krstić“ osvojila  je 793 glasa i jedan mandat, a jedan mandat pripao je i listi  „Zaokret – Dosta je bilo – Hrabri ljudi“ sa 778 osvojenih glasova.

Bez mandata na izborima 28. marta ostale su liste “Zdrava Srbija – Milan Stamatović” sa 461 glasom, Grupa građana „Montoja i Pravednici – Dragan Stamenković“ sa 514 osvojenih glasova i “NADA za Zaječar – Nacionalna demokratska alternative – Pokret obnove Kraljevine Srbije -Demokratska stranka Srbije” sa 674 glasa.

Minić dodaje da je Gradska izborna komisija u celokupnom procesu izbora imala samo dva prigovora, i da je u oba slučaja Upravni sud presudio u korist njihovih rešenja.

Zakon o lokalnoj samoupravi predviđa rok od dva meseca da se, nakon sprovedenih izbora, konstituiše skupština, a ukoliko se to ne dogodi, Vlada Srbije imenuje privremeni organ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *