Konačni rezultati male mature

BOR – Učenici osmog razreda borskih osnovnih škola, njih 423, polagali su od 14. do 16. juna, završne testove male mature iz matematike, srpskog jezika i kombinovani test na kome su odgovarali na pitanja iz hemije, fizike, istorije, biologije i geografije. Njima je ostavljena mogućnost uvida u rezulate i eventualne žalbe, kojih je ove godine bilo znatno manje nego prethodnih, a konačna lista objavljena je 23. juna.

Kao i prethodnih godina učenici su najbolje znanje pokazali na testu iz srpskog jezika, zatim na kombinovanom testu, a najviše problema imali su sa matematikom. Prema rečima koordinatora rada osnovnih škola u Boru Radiše Petkovića, ove godine bilo je znatno manje žalbi na rezultate ispita nego prethodnih.

Sutra i prekosutra učenici će popunjavati listu želja za upis u srednje škole. U zavisnosti od izbora željenog zanimanja najznačajnije je da se u listu upiše pravilna šifra škole kako ne bi bilo naknadno problema sa upisom, naglašava Petković.

Preliminarna lista želja biće objavljena 29. juna, do osam časova i toga dana kandidati za srednjoškolce bi trebalo da provere da li su njihove želje tačno unete u centralnu upisnu bazu podataka i da ukoliko nisu podnesu prigovor. Konačna lista želja biće objavljena dan kasnije, 30. juna, dok će upis u srednje škole biti organizovan 4. i 5. jula.

Konačni rezultati male mature, 23. jun 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=zyh-EeZNYl4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *