Dom za decu i omladinu „Stanko Paunović“ u Negotinu, raspisuje  konkurs za prijem učenika u ustanovu za smeštaj i ishranu, za školsku 2017/2018. godinu. Na osnovu prošlogodišnjeg iskustva, i ove godine očekuje se upis dece iz Umetničke škole, Gimnazije i Tehničke škole, a u prvom roku uglavno budu popunjena sva raspoloživa mesta.

Konkurs za upis učenika je otvoren od 4. do 17. jula, prvi upisni rok. Smeštajni kapaciteti su 40 za učenike i 10 mesta za studente. Cena za učenike je nešto iznad pet hiljada dinara, a za taj novac učenicima su obezbeđena tri obroka, smeštaj u trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, vaspitni rad, na raspolaganju su im sala za fizičke aktivnosti, sala za kulturno – umetničke aktivnosti, ogromno dvorište a u blizini je i centar grada„, kaže Miloš Milošević direktor Doma za decu i omladinu „Stanko Paunović“ u Negotinu. 

Po zatvaranju konkursa, na osnovu dostavljene dokumentacije, odnosno uspeha učenika, utvrđuje se redosled kandidata za prijem u ustanovu. Ako se smeštajni kapaciteti ne popune po prvom, biće raspisan i drugi konkurs, od 21. do 25. avgusta.

Za prijavu na konkurs je potrebno dostaviti izvod iz matične knjige rođenih, svedočanstva o završenim razredima od petog do osmog, uverenje o obavljenom završnom ispitu, potvrdu o upisu u srednju školu, uverenje o prihodima po članu domaćinstva, diplome i druge nagrade sa učešća na takmičenjima koje je organizovalo Ministarstvo prosvete„, dodao je Milošević.

Osim pomoći u učenju, besplatnog korišćenja interneta i digitalnog kabineta, deci je pružena mogućnost učestvovanja na regionalnim i republičkim domijadama, što im daje šansu za dodatnu edukaciju, upoznavanje i druženje.       

Dom za decu i omladinu „Stanko Paunović“ Negotin, 03. jul 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=N8IWP7BUMfc

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.