Konkurs za upis nove generacije studenata na TF-u

0

Tehnički fakultet u Boru raspisao je konkurs za upis na sva tri nivoa studija.  Upis na osnovnim akademskim, konkurs je otvoren i za master i doktorske studije.

BOR – Tehnički fakultet u Boru raspisao je konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija za narednu školsku godinu. Na četiri studijska programa biće upisano 240 studenata.

Konkurs je raspisan za upis u narednu školsku godinu. Prijavljivanje studenata na osnovnim studijama počinje 19. i traje do 22. juna i pozivam sve studente da dođu na fakultet i prijave se. Zatim slede prijemni ispiti i do prve polovine juna upisivanje studenata. U skladu sa akreditacijom na Tehničkom fakultetu u narednu školsku godinu na osnovnim akademskim studijama možemo upisati ukupno 240 brucoša, a predviđeno je 200 mesta za budžetske i 40 mesta za samofinansirajuće studente. Raspodela je sledeća: na rudarskom inženjerstvu je 40, na tehnološkom 60, na metalurškom 20 i na studijskom programu inženjerski menadžment 120“, kaže prof. dr Nada Štrbac, dekan na Tehničkom fakultetu u Boru.

Na spisku predmeta za prijemni ispit na studijskom programu Inženjerski menadžment nalaze se osnovi ekonomije, i matematika, a na ostalim smerovima, uz ova dva predmeta i fizika i hemija. Prilikom upisa učenici se opredeljuju za jedan predmet koji žele da polažu. Rangiranje kandidata vrši se na osnovu uspeha u školi koje nosi 40 poena i rezultata sa prijemnog ispita koji se boduje sa najviše 60 poena. Kandidat koji je osvojio jedan od prva tri mesta na republičkom ili međunarodnom takmičenju iz pomenutih predmeta, oslobođen je polaganja prijemnog ispita, zakazanih za 25. i 26 jun.

Osim za osnovne na Tehničkom fakultetu raspisan je i konkurs za master i doktorske akademske studije, pri čemu je prijavljivanje za oba nivoa studija od 16. septembra do 3. oktobra. Ukupno je na master akademskim studijama 80 mesta, a na doktorskim studijama 31 mesto“, ističe prof. dr Nada Štrbac, dekan na Tehničkom fakultetu u Boru.

Sve dodatne informacije o sva tri konkursa zainteresovani mogu dobiti u studentskoj službi i na sajtu borskog Tehničkog fakulteta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *