Konkursi za projekte od javnog interesa za Grad Bor

0

BOR – U 2019. godini za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa za grad Bor opredeljeno je 4,5 miliona dinara. Udruženja građana i Nevladine organizacije koje ispunjavaju uslove, mogu da konkurišu u jednoj od pet različitih oblasti.

Radi se o redovnom konkursu koji se raspisuje negde na početku svake godine i podržava različite kategorije. Ove godine imamo inovaciju, uvideli smo da je oblast ekologije i zaštite životne sredine jako važna i da  u ovom trenutku imamo mogućnosti i kapacitet da finansiramo i tako nešto. Osim te nove oblasti finasiraćemo kao i do sada oblast socijalne zaštite, brige o starima, brige o deci, mladima i osobama sa invaliditetom. Neizostavne su i oblasti obrazovanje i humanitarne delatnosti, tako da, uvek se trudimo da obuhvatimo što veći broj oblasti. Mogu već sada da najavim, prošle godine smo prvi put, sada nastavljamo tradiciju da finansiramo i projekte iz oblasti kulture,što će biti za desetak dana obuhvaćeno novim konkursom za kulturu. Svi koji neguju kulturu i tradiciju moći će da konkurišu, a takođe je i izdavaštvo jedna od kategorija koju ćemo uvrstiti u ovaj konkurs. Na taj način, uvodeći neke nove mogućnosti, kulturu podižemo na viši nivo„, kaže Srećko Zdravković član Gradskog veća u Boru.

Obrasci za podnošenje prijava su dostupni na sajtu Grada Bora gde zainteresovani mogu da pronađu i ostale neophodne informacije. Konkurs je otvoren još osam dana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *