Kori Udovički izrekla grubu neistinu – kažu u borskom Domu zdravlja

BOR – Zbog Uredbe Vlade Srbije, Dom zdravlja u Boru nije u mogućnosti da zaposli neophodan broj lekara, medicinskih sestara pa i vozača, kojih je inače manjak prema normativima Zavoda za javno zdravlje rekao je direktor Doma zdravlja u boru dr Miroslav Karabašević demantujući izjave potpredsednice Vlade Srbije Kori Udovički, koja je, kako su pojedini mediji preneli rekla da zdravstveni centar Bor zapošljava čak 45 vozača.

Dr Miroslav Karabašević direktor Doma Zdravlja u Boru kaže: “Zdravstveni centar transformisan je prošle godine, ali da ni pre toga nije bilo 45 vozača. Borski Dom Zdravlja raspolaže sa četiri sanitetska vozila, i – tri vozača su prema sistematizaciji zaposlena za sanitetski prevoz, dok osam vozača radi u hitnoj medicnskoj pomoći. Zdravstveni centar više ne postoji i te neproverene priče i nesistine koje je iznela Kori Udovički Domu zdravlja, koji je inače u postupku dobijanja akreditacije samo štete. Mi nismo u mogućnosti da zaposlimo potreban broj osoblja zbog uredbe Vlade srbije o zabrani zapošljavanja. Čak, prema sistematizacije imamo mane osoblja nego je potrebno, “

 

U borskom Domu zdravlja ne žele da njihova ustanova bude loš primer, jer se zaposleni maksimalno trude da sve usluge budu po zacrtanim standardima države. Nedavno je u Domu zdravlja boravila i Komisija za akreditaciju, pa se očekuje da će sigurno uskoro dobiti i dobru ocenu, bez obzira da li će akreditacija važiti za jednu, tri ili sedam godina.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2saspn“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.