Korona nije ugrozila treninge

BOR – Pandemija korona virusa, punuh godinu dana, diktira realizaciju planova i radnih aktivnosti u svim preduzećima. Tako je i Ustanova Sportski centar morala da u prethodnih godinu dana uskladi svoje aktivnosti sa merama koje je u međuvremenu propisivao Krizni štab za vanredne situacije.

Ustanova Sportski centar Bor u prethodnih godinu dana usklađivala je rad sa merama koje su bile aktuelne. Akcenat je bio na zaštiti građana i zaposlenih, pa su naši redari vodili računa o dezinfekciji i kontrolisali nošenje maski i korišćenje dezobarijere na jednom od ulaza koji je jedini otvoren od početka pandemije“, kaže Bojana Dlbokić Dubočanin, direktor Ustanove Sportski centar Bor.

I skijalište na Crnom Vrhu radilo je u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama. Ranijih godina bilo je više posetilaca, ali je u odnosu na okolnosti i ovaj uspeh zadovoljavajući, kažu nadležni.

Tokom zimska sezone skijalište Crni Vrh radilo je punim kapacitetom, ali svega petnaestak dana, kada je bilo dovoljno snega, pa je za to vreme prodato više od tri hiljade karata za ski pas“, naglašava Bojana.

Zatvoreni bazeni, na žalost Borana, nisu radili za građanstvo, ali su plivački i vaterpolo klub ipak imali mogućnost da treniraju.

„Tokom zime, sportski klubovi su uz poseban raspored mogli da koriste sale u Sporskom cetru za treninge i utakmice, ali bez publike. Zatvoreni bazeni nisu radili za građanstvo, ali je plivačkim i vaterpolo klubu bilo omogućeno da treniraju, a svi uslovi u vezi sa dezinfekcijom i zagrevanjem vode bili su ispunjeni“, kaže Bojana Dlbokić Dubočanin.

Restoran „Medalja“ takođe je radio u skladu sa epidemiološkim merama, pa je trenutno u funkciji samo letnja bašta, kao i uostalim ugostiteljskim objektima. Bez obzira na aktuelnu situaciju, u Sportskom centru su počele pripreme za letnju sezonu, kako bi sve bilo spremno za početak juna i otvorene bazene, ukoliko do tada život bude vraćen u normalne tokove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *