Kraj letnjeg raspusta

BOR – Za učenike osnovnih i srednjih škola sutra počinje nova školska godina. U borskim osnovnim školama u klupe će prvi put sesti oko 380 dečaka i devojčica rođenih od 1. marta 2012. do 28. februara 2013. godine.  Svečani prijem prvaka tradicionalno počinje programom koji su pripremili učenici četvrtog razreda.

Školska 2019/2020. donosi brojne promene. Za đake drugog i šestog razreda to je nov nastavni plan i program, zbog kojeg su menjani svi udžbenici, osmaci dobijaju dva nova predmeta – informatiku i računarstvo i tehniku i tehnologiju, dok se fizičko vaspitanje dopunjuje teorijom iz oblasti zdravstvene kulture. Učenicima drugog razreda gimnazija uvode se izborni predmeti, dok maturante čekaju fakultativni časovi odbrane i zaštite.

Pilot-projekat jednosmenske nastave primeniće se u sedam osnovnih škola u Borskom okrugu i osam u Zaječarskom. Na području grada Bora projektom su obuhvaćene škole „Stanoje Miljković“ u Brestovcu i „Đura Jakšić“ u Krivelju. Koncept jednosmenske nastave predviđa da učenici osnovnih škola na časove idu samo tokom jedne smene, a da u školi ostaju i posle časova od 12:30 do 16:30 časova. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *