BOR – Više od trideset korisnika Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Boru imaće priliku da se kroz kulinarsku radionicu nauči umeću pripremanja hrane. Realizacija kulinarske radionice omogućena je zahvaljujući donaciji borskog ogranka holandskog kulturnog centra „Sadaka“.

Šefki Beriša
koordinator za informisanje u Kulturnom centru „Sadaka“ istakao je ovom prilikom: „Drago nam je što smo stekli nove prijatelje i zahvaljujem se direktoru Dnevnog boravka ali i Kulturnom centru sadaka što je omogućio da pomognemo“. Saša Đorđević lider Servisa za dnevni boravak kaže:Ove radionice koje realizujemo, a posebno kulinarska omogućiće ovoj deci da steknu neke osnovne veštine, kako bi u svom okruženju, u svojoj kući sami mogli da skuvaju čaj, ili bilo pripreme sebi nešto jednostavnije“.
 
 
U Kulturnom Centru Sadaka, kao nevladinoj organizaciji osnovanoj 2009. godine u Holandiji, kažu da će prehrambene pakete donirati i u narednom peridu. Njihov cilj i jeste pomoći svima kojima je neophodno. Marina Sinanović koordinator za ženska pitanja u Kulturnom centaru “ Sadaka“ rekla je ovom prilikom:“Reč je o projektu-Moji novi prijatelji- kroz koji će saradnja biti nastavljena, kao i prijateljstvo jer smo mi organizacija koja pomaže svima bez obzira na versko, nacionalnoo ili drugo opredeljenje. Pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, pa tako sakupljamo i finansijsku pomoć i za bolnice i druge ustanove na teritoriji Srbije, Makedonije i Bosne“
U borskom dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju osim kulinarske, raelizuju se i druge kreativne radionice, kroz koje se korisnici osamostaljuju i socijalizuju.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2i30y9″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *