Kvalitetnije osvetljenje i velike uštede u budžetu

0

BOR- Zamena  konvencionalne LED rasvetom u Boru i okolnim selima privodi se kraju. Ovih dana biće završeno osvetljenje platoa ispred  Kapije Bora kao i farbanje oko 900 stubova. Predstoji još i uvođenje bežičnog interneta u centru grada.

„Planiramo, takođe, da završimo zamenu ulične rasvete na Trgu Oslobođenja po projektu koji je rađen pre četiri godine i konačno ćemo rešiti dugogodišnje probleme osvetljenja u gradu“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Prema projektu ukupno je zamenjeno 160 stubova u ulici Moše Pijade i 4.500 sijalica. Na taj način ovaj posao je završen u svim seoskim i gradskim naseljima. Osim  što je grad Bor osvetljen na savremeniji način,  zamena rasvete je već donela i prve uštede.

Prošlomesečni račun za struju nam je bio 800.000 dinara, što je velika ušteda u odnosu na prethodni period kada smo ulično osvetljenje plaćali dva i po miliona dinara“ mesečno, dodao je Milikić.

Prema očekivanjima kompletan projekat zamene ulične rasvete u Boru i selima  završava  se za desetak dana. Vrednost investicije je  blizu 170 miliona dinara, bez PDV-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *