BOR – Supružnici, lekari borskog Doma zdravlja Ivana Cerovina Đurić i Ivan Đurić pokrenuli su sajt: savetilekara.rs. Ovaj portal je informativne prirode i ne služi lečenju pacijenata preko neta, napominju njegovi tvorci.

Mi imamo puno pacijenata u toku radnog dana, ali ne stignemo svima uvek da objasnimo sve što ih zanima. Zato smo odlučili da pokrenemo sajt“, kaže dr Ivan Đurić, lekar opšte prakse jedan od autora sajta: www.savetilekara.rs.

Za razliku od korisnih saveta iz domena opšte prakse, na sajtu se ne mogu dobiti uputstva o terapiji za određenu bolest ili konzumaciji medikamenata.

To nije internet ordinacija, to nije internet savetovalište. Mi se trudimo da to svaki put naglasimo, da ne bude nesporazuma. Ljudi mogu da dobiju savet i mislim da je to dragocena pomoć da ne bi bili u nedoumici. Trudimo se da pojednostavimo medicinu koliko god je moguće i objasnimo ljudima od koje bolesti boluju i šta mogu da očekuju“, kaže Ivana Cerovina Đurić.

Druga stvar je i to što na internetu postoji pregršt informacija od kojih je većina negativna“, ističe dr Ivan Đurić.

Osim saveta lekara, na sajtu se mogu pronaći i rubrike zdravlje iz prirode i život piše.

Pišemo tekstove iz svih oblasti. Imamo tekstove koji se tiču medicinskih tema, imamo tekstove koji se tiču uopšteno zdravlja  i zdrave ishrane. Trudimo se da pratimo tendencije i zdravstvene tokove i praznike koje imamo i slave. Kako se menjaju godišnja doba, tu je pojava gastritisa, čira. Trudimo se da pokrijemo najviše oblasti u domenu lekara opšte prakse“, kaže dr Ivana Cerovina Đurić.

Najčešći posetioci sajta su hronični bolesnici, zbog trenutne promene vremenskih prilika, koja i najviše utiče na pogoršanje psihofizičkog stanja ovih pacijenata, ali su takođe čitani i tekstovi o infekcijama respiratornih organa, bronhitisu, upali pluća i ovih dana aktuelnom gripu.

 

 

Lekarski sajt savetilekara.rs, 9.mart 2019. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *