Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi u Boru

BOR – Nakon Zaječaraca, građana Negotina, Knjaževca i Majdanpeka, i Borani su dobili priliku da pokažu svoju humanost. Na platou Doma kulture u Boru organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Zaječar – povereništvo Bor.

„Ovu akciju radimo već tradicionalno 14. godinu  u okviru Letnje kampanje koju smo počeli 7. juna i završićemo 3. septembra, gde je uključeno preko 70 opština i gradova i svi će dati taj doprinos solidarnosti i humanosti koji je nemerljiv. Svi građani od 18 do 65 godina mogu da daju krv i pomognu da spasimo nečiji život, a ujedno treba da znaju da na taj način proveravaju i svoje zdravstveno stanje“, rekao je Goran Subotić iz Instituta za transfuzuju krvi Srbije.

I ove godine opštine i gradovi učestvuju u simboličnom takmičenju za zlatnu, srebrnu i bronzanu plaketu „Šampion solidarnosti“. Prošlogodišnja akcija bila je najuspešnija, kada su sakupljene 5.353 jedinica krvi, pa se organizatori nadaju dobrom odzivu davalaca i u ovogodišnjoj kampanji.

 

Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi u Boru, 21. jun 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=Scz9CZ6W_lI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *