Pripreme za predstojeću grejnu sezonu u borskoj Toplani uveliko traju. Odmah po završetku grejne sezone nastavljena je sanacija toplovodne mreže koja  je zbog određenih  problema u javnim  nabavkama  kratkotrajno prekinuta.

„Pošto neke dobavljače nismo plaćali na vreme, mnogi se nisu javili, pa smo morali da obnovim saradnju. To je usporilo neke radove, ali sada nastavljamo gde smo stali“ – kaže v.d. direktora toplane u Boru Darko Milićević.

U toku je i sanacija  jednog od dva kotla i prema očekivanjima biće završena za  petnaestak dana .

„Taj kotao nam je bio mnogo propao i morali smo dosta delova da zamenimo, ali sanacija ide svojom dinamikom“ – dodaje Milićević

S obzirom na opredeljenje da se od naredne grejne sezone toplotna energija naplaćuje prema utrošku, a ne prema kvadratnom metru u Toplani u Boru preduzimaju mere da grejanje u gradu ove sezone bude što ujednačenije. Zbog toga tokom ovog leta planiraju zamenu ventila u dvadesetak podstanica.

Ovih dana u borskoj Toplani planiraju da raspišu tender za nabavku uglja. U cilju smanjenja  troškova poslovanja razmatraju mogućnost nabavke jeftinijeg uglja.

„Tražimo ugalj koji je jeftiniji i koji će u periodu kada nije mnogo hladno da koristimo. Kotlovi su  specifični i stari i u njima svaki ugalj neće da gori. Zato sada moramo da isprobamo sve vrste koje nam se nude“ – istakao je Milićević.

Iako je grejna sezona još uvek daleko, zaposleni u borskoj Toplani ne odmaraju ni tokom leta, tako da će svi ovi radovi biti završeni na vreme do početka nove grejne sezone, dodao je na kraju Darko Milićević.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ynlsn“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *