Lokalni izbori u Zaječaru u nedelju

ZAJEČAR – Ukupan broj punoletnih osoba na teritoriji grada Zaječara koji na izborima u nedelju 28. marta imaju pravo glasa je 50.471. Oni će u nedelju glasati za jednu od 9 lista političkih stranaka, ili grupa građana.

Prva je listu predala lista „Aleksandar Vučić za budućnost Zaječara“ sa 50 kandidata za odbornike. Grupa građana „Montoja i pravednici“ je druga predala listu, ali je ona dva puta odbijena i oni su ponovo sakupili potpise i u trenutku kada su ponovo predali listu i kada je ona prihvaćena našla se na rednom broju 8.

Lista pod rednim brojem dva koja je prihvaćena je lista koalicije „Socijalistička partija Srbije- Jedinstvena Srbija“. A prvi na listi je direktor Zaječarske Gimnazije Srđan Stanojević.

Slede dve grupe građana: Grupa građana „DR Dejan Krstić“ nalazi se pod rednim brojem 3, a na rednom broju 4 grupa građana „Dr Nenad Ristović, Pobeda“.

Gradska izborna komisija grada Zaječara proglasila je pod rednim brojem 5 podnеtu Izbornu listu „NADA za Zajеčar – NACIONALNO DEMOKRATSKA ALTERNATIVA“ (Pokrеt obnovе Kraljеvinе Srbijе – POKS, Dеmokratska stranka Srbijе – DSS).

Redni broj 6 na predstoječim izborima je takođe grupa građana „Možemo bolje“, dok je na rednom broju 7 stranka „Zdrava Srbija – Milan Stamatović“.

Poslednja proglašena lista je lista pod rednim brojem 9 i reč je takođe o grupi građana „Zaokret, Dosta je bilo, hrabri ljudi“.

Gradska izborna komisija odbila je listu koju je predala „Partija Ujedinjenih penzionera Srbije“.

Za razliku od prethodnih izbora, period ove kampanje bio je manje buran. Nije bilo ni masovnog lepljenja stranačkih plakata, a zbog situacije sa pandemijom nije bilo ni mitinga ni prevelikih okupljanja građana.

Tačno u ponoć počinje predizborna tišina, a birališta će u Zaječaru biti otvorena u nedelju 28. Marta u 7 sati ujutru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *