Lopovi napali obezbeđenje i jednog radnika Ziđina

BOR – U dva odvojena incidenta, noćas su prilikom sprečavanja otuđivanja imovine Ziđina, povređena četiri radnika firme „Ineks plus“ koja je zadužena za obezbeđenja Ziđina i jedan radnik ove kompanije.
U prvom incidentu u krug Ziđina je ušlo 40 lica. U sukobu sa obezbeđenja povređena su dva radnika „Ineks plusa“. Kada su ova lica pokušaja da napuste krug Ziđina, na starom jalovištu su napali jednog radnika koji je zadobio teže povrede, naprsnuće rebara i hematome na glavi.
U drugom incidentu, posle ponoći, zabeležen je upad jednog lica u flotacijsko kupatilo, koje je napalo dva radnika obezbeđenja i nanelo im telesne povrede, a zatim je privedeno i prema nezvaničnim podacima zadržano u policijskoj stanici. Prema nezvaničnim podacima je nedavno privedeno zbog pokušaja krađe na jednoj od autobuskih stanica u Boru.
U kompaniji „Ineks plus“ kažu da godišnje zabeleže pet do šest hiljada upada i pokušaja krađa materijala iz kruga Ziđina, a najčešće se radi o licima romske nacionalnosti, od kojih se nekoliko stotina stalno vraća. Prošle godine tokom sprečavanja krađe povređeno je 25 radnika „Ineks plusa“, a ove godine njih 17.
Zakonska regulativa je takva da ograničava radnike obezbeđenja, a kada budu uhvaćeni na delu, kradljivci najčeće završavaju sa prekršajnim prijavama.
Povećane fizičke mere obezbeđenja, kakvo je podizanje zida, postavljanje video nadzora i termovizijskih kamera, koje se uvode u Ziđinu, svakako će olakšati rad zaposlenima u Ineks Plusu i povećati njihovu ličnu bezbednost. Uz to podizanjem zida višeg od dva metra, svaki neovlašćeni ulazak u ograđeni prostor smatraće se krivičnim delom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *