Majdanpečki putari spremni za zimsku sezonu

MAJDANPEK – Majdanpečki putari su spremno dočekali 15. novembar, zvaničan početak zimske sezone održavanja ulica i puteva. Iako slike iz gradskog parka još uvek nalikuju na neko drugo godišnje doba, kalendar podseća da je novembar, a iskustva iz ranijih godina da se sa snegom nikad ne zna.

Postojeći vozni park sa mehanizacijom za zimsko održavanje puteva i ulica, opremili smo još jednim vozilom sa raonikom za čišćenje snega, tako da predstojeću zimu, što se Majdanpeka tiče, dočekujemo sa tri kamiona sa raonicima, jednom kombinovanom mašinom i jednim takozvanim robotom, koji je naročito pogodan za gradske ulice i površine“, kaže Ivan Nikolić, direktor JP za građevinsko zemljište i puteve.

U sklopu priprema za zimsko održavanje obezbedili smo i 80 tona soli i 160 kubika rizle, što bi trebalo da bude dovoljno za područje Majdanpeka, Donjeg Milanovca i lokalnih i nekategorisanih puteva, iz naše nadležnosti“, dodaje Nikolić.

Inače, kao i gradske ulice u Majdanpeku i Donjem Milanovcu i lokalni putevi su podeljeni u prioritete prvog i drugog reda. Takođe, označene su najkritičnije tačke, odnosno deonice i to su svakako Miroč, zatim područje Gornje reke, posebno mesto zvano „Pripor“ kao i majdanpečka petlja.

Kako bi zimska mehanizacija mogla normalno da funkcioniše iz Preduzeća za puteve apeluju na vlasnike automobila da svoja vozila parkiraju isključivo na mestima predviđenim za to, a ne duž ulica, jer time ometaju prilaz, a samim tim i detaljno čišćenje snega.

Majdanpečki putari spremni za zimsku sezonu , 16. novembar 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=e5s9U_czTGs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *