Majdanpečki putari spremno dočekuju zimsku sezonu

MAJDANPEK – Iako je zvanično zimska sezona održavanja puteva i ulica počela 1.novembra, poigravanje prirode sa kalendarom ove jeseni, odložilo je pomenute radove za još koju nedelju.

Lepo vreme omogućilo je radnicima Preduzeća za puteve i građevinsko zemljište Majdanpek da nastave sa jesenjim aktivnostima, s obzirom na to da su pripreme, u smislu servisiranja mašina i vozila za čišćenje snega, već završene.

Nabavili smo i 200 tona industrijske soli, kojom ćemo, uz rastvor kalcijum hlorida posipati ulice. Za razliku od rizle koja se ranije koristila za zimsko održavanje puteva, a koja je nepovoljno uticala na asfalt, zapušavajući pritom i kanalizacione propuste, mešavina  soli i kalcijum hlorida je mnogo efikasnija i kada je topljenje leda u pitanju, s obzirom na to da deluje i do minus 20 stepeni“, naglašava Dejan Mladenović, v.d. direktora Javnog preduzeća za građevinsko zemljište i puteve Majdanpek.

Posao zimskog održavanja Kapetanske ulice, kao i regionalnog puta prema Vlaolu ove zime biće poveren Preduzeću „Štrabag“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *