Majdanpek: U 2022. godini manji broj nasilnika unutar porodice

Interni tim Centra za socijalni rad opštine Majdanpek, kao dominantan oblik porodičnog nasilja identifikovao je psihičko nasilje, potom fizičko i ostalo. Prema podacima ove ustanove u prošloj godini podnete su 53 prijave, od kojih je u pet slučajeva reč o ponovljenom porodičnom nasilju.

MAJDANPEK – Interni tim Centra za socijalni rad opštine Majdanpek, kao dominantan oblik porodičnog nasilja identifikovao je psihičko nasilje, potom fizičko i ostalo. Prema podacima ove ustanove u prošloj godini podnete su 53 prijave, od kojih je u pet slučajeva reč o ponovljenom porodičnom nasilju.

U 2022. godini zabeleženo je smanjenje broja nasilnika unutar porodice, bar što se opštine Majdanpek tiče i tome su najverovatnije doprinele izmene Zakona o sprečavanju porodičnog nasilja, koje previđaju izricanje hitnih mera zabrane prilaska i obraćanja, kao i privremenog udaljavanja iz kuće, ili stana“, navodi Vesna Tričković, direktor Centra za socijalni rad opštine Majdanpek.

Žrtvama nasilja Centar za socijalni rad uglavnom je pružao materijalnu, pravnu i savetodavnu podršku, u cilju što bržeg prevazilaženja traumatičnog iskustva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.