BOR – Većina kvarova koji su se prvog dana grejanja pojavili na vrelovodnoj mreži je sanirana. U borskoj Toplani kažu da su radnici Toplifikacije završili radove u mesnoj zajednici Novi gradski centar u ulici „Save Kovačevića“, gde zbog zamene razdelnika u podstanici nije bilo grejanja nekoliko zgrada. Takođe, saniran je i vrelovod u ulici „Zeleni Bulevar“ i sekundarna mreža u Njegoševoj ulici, tako da su stanari u ovom delu grada dobili grejanje.

Novi kvar dogodio se u ulici „3. oktobar“ zbog čega su bez grejanja stanari u zgradama sa parnim brojevima od 20 do 34, a sanacija se očekuje u najkraćem mogućem roku.

Jedan od  problem još uvek je u delovima mreže u kojima je sabijen vazduh. Ekipe toplifikacije su na terenu i otklanjaju ove kvarove gde god se pojave.

Izlazna temperatura zadržava se na potrebnih  60 stepeni što je dovoljno za grejanje grada.

Zalihe uglja su dovoljne za narednih dvadesetak dana, a nove količine stižu redovno.

Ceo sistem se polako stabilizuje i za nekoliko dana očekuje se da u svim delovima grada grejanje bude istog intenziteta, kažu u borskoj Toplani.

Grad se trenutno greje jednim kotlom, a uskoro se očekuje i završetak remonta drugog kotla, kako bi Toplana spremno dočekala niže spoljne temperature.

Borani su tokom noći imali grejanje, a dalji režim rada zavisiće od spoljne temperature, kažu u borskoj Toplani.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/ui9l5pBYoRk“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *