BOR-Za vatrogasce borskog bataljona 2020.godina je bila prosečna, intervenisali su više od 600 puta, 40 odsto manje nego prethodne. Najviše, 530 je bilo požara, uglavnom, sa manjom materijalnom štetom. Osim ovih, a na osnovu godišnjih planova, vatrogasci su sprovodili i druge aktivnosti u skladu sa epidemiološkom situacijom, od kojih nekoliko pokaznih vežbi.

U prethodne dve, posebno u prošloj godini, Vatrogasno spasilački bataljon u Boru je dobio nekoliko novih vozila, savremenu opremu i neophodne sprave.

Dobili smo tri vatrogasna kamiona od Ministarstva, šest terenskih vozila, sprave i opreme za dva specijalistička tima“, rekao je Ivan Janković, komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona u Boru.

Jedna od značajnijih donacija u 2020.godini svakako je iz IPA projekta prekogranične saradnje, u sklopu koje su dobili tri vatrogasna kamiona. Nova vozila će svakako pomoći radu vatrogasno spasilačke jedince u Boru i poboljšati bezbednost građana. U ovoj godini se očekuje nastavak realizacije projekta prekogranične saradnje, koja je usporena zbog epidemmiološke situacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *