Međunarodni dan joge obeležen i u Boru

BOR – Širom sveta 21. juna obeležava se Međunarodni dan joge, koji su ustanovile Ujedinjene nacije Rezolucijom usvojenom na 69. zasedanju Generalne skupštine 2014. godine. Vlada Indije je širom sveta na prikladan način obeležila prvi Međunarodni dan joge 2015. godine, a u Boru je Tim kreativnih ideja tim povodom organizovao javni čas joge u gradskom parku.

Osim vežbe, ovom prilikom, istaknutim, višegodišnjim članovima, partnerima i saradnicima na projektnih aktivnosima, dodeljene su zahvalnice, a dva buduća instruktora joge dobila su sertifikate. Tim kreativnih ideja osnovan je 2013. godine, trenutno broji oko 80 aktivnih članova koji u skladu sa svojim potrebama i željama pohađaju časove hatha joge, power joge, duo ili joge za trudnice.

Joga predstavlja, između ostalog, mešavinu fizičkih vežbi, meditacije, kontrolisanog disanja i drugih tehnika koje smiruju telo i um,  smanjuju bol, a praktikuju je osobe svih uzrasta, istakla je Željka Zdravković joga instruktor.

Javni čas joge u Boru uspešno je realizovan – ni nestabilno vreme nije omelo Borane da okruženi prirodom, vođeni uputstvima instruktora i uz zvuke opuštajuće muzike, pronađu mir u sebi, usklade um i telo i daju doprinos obeležavanju Svetskog dana joge.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *