Međunarodni dan zagrljaja

BOR – Da li vam dan počne sa osmehom ako ga započnete zagrljajem? Koliko se bolje osećate kada vas nešto muči, a dobijete prijateljski zagrljaj kao utehu? Kada ste bolesni, da li vam je lakše dok vas neko greje u svom zagrljaju, a kada je hladno ili vam „duša zebe“, zar ima išta bolje od toplog zagrljaja? Činjenica je da su zagrljaji osnova lepih emocija i prijatnih osećanja, prijateljstva, naklonosti i ljubavi. A koliko se često grlimo ?!

Koliko je zagrljaj značajan gest pokazuje i činjenica da se širom sveta, 21. januara, obeležava Dan zagrljaja koji je ozvaničen 1986. godine u Mičigenu. Stručnjaci tvrde da pet do šest zagrljaja dnevno može učiniti život dužim i lepšim. Zagrljaj je često bio i predmet naučnih istraživanja koja  su pokazala da od količine zagrljaja zavisi i naša inteligencija, pa se veruje da će ona deca koju više grle biti inteligentnija od one koju su roditelji manje grlili.

Postoji čak i recept za srećniji život u kome je zagrljaj glavni sastojak, a glasi ovako:  četiri zagrljaja su potrebna za preživljavanje, osam za održavanje uspešnog života a 12 za napredovanje.  Zato, danas obavezno zagrlite nekog i ne zaboravite da zagrljaj otklanja depresiju, loše raspoloženje i čini vas srećnijim. Ne štedite na zagrljajima, oni su besplatni a imaju višestruku korist.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *