Mere dezinfekcije u opštini Majdanpek

0

MAJDANPEK – Spisak gradova u Srbiji, u kojima nema zvanično obolelih od korona virusa sve je kraći. Majdanpek je jedan od njih i kako bi takvo stanje potrajalo nadležni u opštini preduzimaju sve neophodne mere.

Veoma značajnu ulogu u sprečavanju pojave, ali i eventualnog širenja virusa imaju komunalna preduzeća, angažovana na dezinfekciji ustanova i preduzeća, ulica, javnih površina i ulaza u zgrade. Jedno od tih preduzeća je i majdanpečki „Vodovod“ koji je, između ostalog, zadužen za dezinfekciju zdravstvenih ustanova.

Mi smo jedan od prvih gradova koji je odmah počeo sa merama dezinfekcije. Među javnim komunalnim preduzećima napravljen je raspored nadležnosti i  za sada sve funkcioniše kako treba. Ovaj posao obavljamo natrijum hipohloridom, kojeg imamo dovoljno, a potrudili smo se i da za ove potrebe obezbedimo odgovarajuća zaštitna odela“, kaže Nebojša Zarkov, v.d. direktora majdanpečkog „Vodovoda“, inače, tehnolog po struci, koji je stalno sa svojom ekipom na terenu.

Pored „Vodovoda“ na poslovima dezinfekcije u opštini Majdanpek angažovani su i Preduzeće za puteve i građevinsko zemljište, Javno stambeno preduzeće i Javno komunalno preduzeće „Donji Milanovac“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *