Mere poljoprivredne politike u opštini Majdanpek u 2017. godini

0

MAJDANPEK – Posredstvom Fondacije za lokalni ekonomski razvoj opštine Majdanpek u prošloj godini realizovano je niz mera iz Programa za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Zahteve po konkursu, za dodelu sredstava, po ovom programu mera, u 2017. godini, podnelo je 130 fizičkih lica i četiri udruženja građana“, kaže Jasmina Stefanović, odgovorno lice u Fondaciji za lokalni ekonomski razvoj

Najviše interesovanja bilo je za nabavku polovne mehanizacije, mere iz oblasti stočarstva, a takođe i za reproduktivni materijal, odnosno veštačko osemenjavanje, za šta je podnet 191 zahtev. Sveukupno po osnovu Programa mera poljoprivredne politike u opštini Majdanpek je u prošloj godini  za ove namene izdvojeno sedam miliona dinara“, dodaje Stefanović.

Posredstvo Fondacije, tokom jeseni bila je aktuelna i besplatna podela šumskih sadnica bagrema i jasena. Ova aktivnost se nastavlja i u ovoj godini, uz veliko interesovanje poljoprivrednika sa područja opštine Majdanpek, posebno vlasnika pašnjaka na višim nadmorskim visinama, koji su na ovaj način kultivisali zemljište, koje, inače, ne može da se koristi za poljoprivrednu sadnju.

Mere poljoprivredne politike u opštini Majdanpek u 2017. godini, 8. januar 2018 (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *