Mesečni paušal i za potrošače koji su isključili grejanje?

0

BOR – Na zahtev potrošača više od 200 objekata, od kojih su 42 kuće,156 stanova i šest lokala, ukupne površine 11.400 kvaratnih metara, isključeno je sa vrelovodne mreže Toplane u Boru. Oko 90 odsto se odlučilo na ovaj korak zbog preseljenja u druge gradove.  

Radili smo analize i utvrdili da se zaista najveć broj odlučuje za isključenja, jer ne živi više u Boru. Ima oko desetak odsto onih koji nemaju mogućnosti da plaćaju zbog loše metarijalne situacije, rekao je v.d. direktora Toplane u Boru Milutin Simić.

Postoji, međutim, određen broj ljudi koji isključi grejanje po završetku i priključi početkom grejne sezone. Novom odlukom ovoj pojavi će se pokušati stati na put.

U narednom periodu  mogu da se priključe ako plate dug koji je ostao u ovom periodu. Sada su i naše intervencije skuplje, isključenje košta do 6.000 dinara, a priključenje i do 20.000 dinara“, kaže Milutin Simić.

Osim više cene ponovnog priključka, u Toplani u Boru razmišljaju i o uvođenju paušalnog plaćanja u slučaju kada se potrošači isključe sa mreže.

„Izračunali smo gubitke toplote u cevima koje prolaze kroz stanove i zaista su veliki. Zato smo predložili Udruženju Toplana da se uvede Uredba o plaćanju paušala“, dodao je Simić.

Isključenja na sopstevni zahtev značajno ne ugrožavaju poslovanje Toplane, ali mogu da izazovu razne tehničke probleme, kažu odgovorni u ovom Javno komunalnom preduzeću. Inače, ove sezone potrošači više ne mogu da se isključe sa mreže, jer je već napunjena vodom.

 

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/mztWddxp_Co“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *