Metahuman uskoro napušta lokalitet Lepenski Vir

0

Nakon svetske premijere na izložbi EXPO 2020. u Dubaiju, virtuelno oživljen praistorijski čovek, nazvan Metahuman, od marta ove godine nalazi se na praistorijskom lokalitetu “Lepenski Vir” gde ga je videlo i sa njim interaktivno komuniciralo na  hiljade posetilaca. Međutim, Mtahuman boraviće još samo nekoliko dana na ovom lokalitetu I onda se premešta u neko drugo okruženje.

MAJDANPEK, LEPENSKI VIR – Nakon svetske premijere na izložbi EXPO 2020. u Dubaiju, virtuelno oživljen praistorijski čovek, nazvan Metahuman,  vratio se u martu ove godine na ,, Lepenski Vir,, gde ga je videlo i sa njim interaktivno komuniciralo na  hiljade posetilaca ovog praistorijskog lokaliteta.

Zahvaljujući spoju nauke i IT tehnologije digitalnom rekonstrukcijom čoveka koji je živeo deset hijada godina pre nove ere napravljen je veliki iskorak iz prošlosti u budućnost”, kaže Vladimir Nojković, direktor turističkog  prostora “Lepenski Vir”.

On dodaje da će Metahuman boraviti još samo nekoliko dana na ovom lokalitetu, kako bi i u nekom drugom okruženju što više ljudi bilo u prilici da se sretne oči u oči sa virtuleno oživljenim praistorijskim čovekom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *