Milikić: Ekologija je zajedničko pitanje svih građana

BOR – Prema informacijama sa automatskih mernih stanica u Boru, aerozagađenje, odnosno prekoračanje količine sumpor dioksida u vazduhu u Boru od početka jula zabeleženo je dva puta, drugog i sedmog jula u jutarnjim satima, dok je tokom juna to bila gotovo svakodnevna pojava. Predstavnici lokalne samouprave su nekoliko puta organizovali sastanke sa menadžmentom kompanije „Srbija Ziđin Bor Koper“, nadležnim ministarstvima i inspekcijama. Formirana je i radna grupa koja će se baviti ovim problemom, a prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, to je i najbolji način za rešavanje problema.

Od nadležnog ministarstva dobijeno je i obećanje da će inspekcija u Boru dobiti još jednog inspektora zaštite životne sredine koji bi trebalo da bude iz Bora, On će biti izabran na osnovu konkursa koje bi ministarstvo zaštite životne sredine trebalo uskoro da objavi.

Ovim povodom najavljen je i protest građana, ali prema mišljenju lokalne samouprave on ne bi smeo da ima političku crtu, koju dobija jer su pojedini predstavnici opozicije njegovi organizatori. Pitanje ekologije zajedničko je za sve građane i nije mesto za ostvarivanje političkih ciljeva, kaže Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *