Milikić: Jedino rešenje za Krivelj je njegovo potpuno izmeštanje

BOR – U okviru posete predstavnika ministarstva rudarstva i energetike Srbije Boru, u Skupštini grada održan je sastanak radne grupe koja se bavi pitanjima proizvodnje rada u kompaniji Ziđin i uticaja njenog rada na lokalnom nivou. Ova radna grupa u čijem su sastavu predstavnici lokalne samouprave, nadležnog ministarstva i kompanije Ziđin sastaje se svake nedelje, a na sastancima se razmatraju svi aktuelni problemi i eventualne pritužbe koje građani imaju na uticaj rudarskih aktivnosti.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, jedan od problema za koji se duže vreme traži rešenje je izmeštanje sela Krivelj, a stav lokalne samouprave i Vlade Srbije je da celo selo mora da bude izmešteno na novu lokaciju, uključujući i objekte koji su od značaja za meštane, crkve, spomenike i seosko groblje.

Nova lokacija za sada nije utvrđena i o tome će se razgovarati na zboru u Krivelju koji je planiran za 31. jul. Meštanima će biti ostavljeno nekoliko mogućnosti, prodaje zemljišta Ziđinu, kolektivnog i individualnog preseljenja, a oni će se odlučivati za opciju koja im bude najviše odgovarala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *