Milikić: Obdanište u Novom gradskom centru počinje da radi od prvog septembra

0

BOR – Obdanište u mesnoj zajednici Novi gradski centar u Boru trebalo bi da počne da radi od septembra. Uređenje je završeno, a sada se očekuje i završetak procedure prijema novih radnika. Vlada Republike Srbije usvojila je krajem prošle godine odluku kojom se omogućava povećanje broja zaposlenih u ustanovi za decu Bambi u Boru za 26, odluka je prošla skupštinsku proceduru i trebalo bi da bude primenjena za dva ili tri meseca.

Objekat je u potpunosti završen, pre oko šest meseci. Bilo je neophodno da se urade neki dodatni sistemi protivpožarne zaštite i to je nedavno završeno. Obezbedili smo saglasnost Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Komisije Vlade Srbije za prijem radnika u novi radni odnos i neophodno je da se u republičkom budžetu obezbede finansijska sredstva za zarade zaposlenih, tako da je vreme početka rada obdaništa u Novom gradskom centru 01. septembar„, kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Projekat uređenja novog obdaništa realizuje u saradnji sa nadležnim ministarstvom Vlade Srbije. Objekat koji je predviđen za vrtić je površine 540 kvadrata gde će biti smešteno više od stotinu mališana. To još uvek nije potpuno rešenje za smeštaj dece u obdanište, jer je na listi čekanja u Boru i dalje više od tri stotine dečaka i devojčica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *