Ministar prosvete u poseti majdanpečkim školama

0

MAJDANPEK, DONJI MILANOVAC- Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević posetio je danas opštinu Majdanpek i tom prilikom obišao gradske osnovne škole “12. septembar” i “Velimir Markićević”, Osnovnu školu ”Branko Perić” u Rudnoj Glavi i školski internat Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Donjem Milanovcu.

Ministar Šarčević  je nakon razgovora sa čelnicima opštine i direktorima škola izrazio zadovoljstvo trenutnim izgledom školskih objekata u Majdanpeku, u čiju rekonstrukciju je osim države i lokalna samouprava izdvojila značajna sredstva.

Kako je naglasio ministar Šarčević, u poslednje dve godine u obnavljanje školske infrastrukture u Srbiji uloženo je više od 11 milijardi dinara.

Govoreći o novinama u prosveti, Šarčević je u razgovoru sa zaposlenima u majdanpečkim osnovnim školama  rekao da će uskoro na snagu stupiti i prosvetna zvanja, odnosno drugačije vrednovanje rada u školstvu, po kojem će plate nastavnika u školama, srazmerno angažovanju, moći da dostignu nivo zarada redovnih univerzitetskih profesora.

Ono što je obeležilo period  izmedju dve školske godine, naglasio je Šarčević, jesu brojne obuke zaposlenih u prosveti, od digitalne do edukacije timova za borbu protiv narkomanije u školama, koja neće biti moguća bez saradnje roditelja, pa je u planu i formiranje opštinskih saveta roditelja, dodao je ministar prosvete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *