Ministarstvo kulture osudilo naslovne strane tabloida

0

SRBIJA – Nekoliko tabloida posvetilo je naslovne strane današnjih izdanja detaljima otmice dvanaestogodišnje devojčice Monike Karimanović. Tim povodom, Ministarstvo kulture i informisanja izdalo je saopštenje u kome se osuđuje takav način izveštavnja I istaklo da takve naslovne strane predstavljaju samo dno medijskog nemorala i bestidnosti.

„Ministarstvo kulture i informisanja sa najdubljim gnušanjem ocenjuje da su pređene sve granice neljudskog postupanja u odnosu na interese maloletnog lica i njegovih roditelja, koji su već previše patili da bi im neki medijski lešinari bez skrupula i protivno zakonu kopali po vrućim ranama“, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja. Ističe se da je ovo tačka u kojoj „društvo mora da bude jedinstveno i solidarno u osudi ovih medijskih zlodela, jer će u suprotnom preći u pretcivilizacijsko stanje etičke otupelosti i nemorala“.

Ministarstvo kulture i informisanja će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, a očekuju brzu i odlučnu reakciju Javnog tužilaštva.

Pisanje pojedinih medija osudili su i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, kao i udruženja novinara Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *