Mobilni policajci

Do 27. novembra, meštane koji žive u udaljenim seoskim sredinama, na teritoriji koju okriva Policijska uprava Bor, obilaziće Mobilni informativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Tako će meštani imati mogućnost da podnesu zahteve za izdavanje lične karate ili pasoša, razgovaraju sa policajcima i ukažu na eventualne probleme, a da pritom ne moraju da putuju do Policijske uprave u Boru.

BOR – Pripadnici Policijske uprave u Boru, uz pomoć Mobilnog informativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, ovih dana obilaze udaljena područja u borskom okrugu, sa ciljem povećanja bezbednosti meštana, naročito onih iz udaljenih seoskih sredina. Meštani imaju mogućnost da podnesu zahtev za izdavanje lične karate ili putne isprave, razgovaraju sa policajcima i ukažu na eventualne probleme.

Mobilni informativni centar obišao je sela Zlot i Krivelj, a narednih dana posetiće Jabukovac i Kobišnicu na teritoriji Opštine Negotin, Mesnu zajednicu Brza Planka i selo Rtkovo u Opštini Kladovo i Rudnu glavu i Klokočevac u opštini Majdanpek. Kada dokumentacija bude završena, pripadnici Policijske uprave u Boru na isti način će ih dostavili meštanima.

Ove aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova trajaće do 27. novembra. U Srbiji postoji samo jedan Mobilni informativni centar, odnosno vozilo kojim su policajci obilazili meštane, pa će, ako se za to stvore mogućnosti, slične aktivnosti biti realizovane i ubuduće, kaže Marko Miljković, oficir zadužen za poslove organizacije, prvencije i rada policije u zajednici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *