BOR – Pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, kroz program „Mladi su zakon“,u Opštini Bor biće organizovan četrnaesti tradicionalni međunarodni omladinski radno istraživački kamp MORIEK 2017 koji ove godine obeležava i jubilej, 20 godina postojanja. Volonteri iz Srbije i inostranstva, tokom dve nedelje boravka u kampu, imaće priliku da se druže i međusobno razmene iskustva, ali prvenstveno da  kroz različite radne aktivnosti pokažu volonterski duh.

Volonteri iz Japana, Rusije, Češke, Francuske i Srbije biće smešteni u Planinarskom domu na Stolu, a ove godine će ih biti ukupno 15. Aktivnosti volontera su uređenje i obeležavanje planinarskih staza na planini Stol, čišćenje i uređenje obala jezerceta i vidikovca. Planirana je i poseta i uređenje sela Luka, u dogovoru sa meštanima sela i Mesnom zajednicom, sredićemo centar sela Luka„, rekao je Marko Spasić kamp lider.

Tokom slobodnog vremena učesnicima kampa će biti organizovane radionice, predavanja i posete značajnim  lokalitetima opštine Bor – Lazarevoj pećini, Borskom jezeru, Brestovačkoj banji, Zoo vrtu. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.