BOR-U Boru je na 8. mart osvanuo izuzetno hladan dan, ali to nije omelo prodavce da već u ranim jutarnjim satima  ulice preplave raznovrsnim cvećem I slatkišima. Iako mnogi ovaj praznik smatraju prevaziđenim, ni jedna dama nije ravnodušna na poklon kojim joj se pokazuje ljubav i poštovanje. Po tradiciji žene se najviše se obraduju cveću, a ponuda  na ulicama Bora bila je odlična. Bilo je od karanfila koji je koštao stotinu dinara, pa do najskuplje orhideje po ceni od 350 dinara. Prodavci kažu, najviše se kupovala ruža, kraljica cveća.

Iako je konkurencija bila velika prodavci su, uglavnom, zadovoljni prodajom, a kupci kvalitetom. Odgovarala im je I cena koja se nije značajnije menjala u odnosu na prošlogodišnji Dan žena. Kupovalo se cveće za supruge, majke,bake,devojke, sestre. Većina dama bi volela pažnju svakoga dana, a ne samo jednom godišnje.

Stariji pamte da se Dan žena u Boru nekada proslavljao svečanije. U kalendarima sindikalnih organizacija 8. mart je zauzimao značajno mesto I gotovo sve firme u znak pažnje prema koleginicama organizovale zabave.Ta vremena su prošla i poslednjih godina se uglavnom proslavlja u krugu porodice ili sa voljenom osobom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *