Multifunkcionalna staza do kraja godine

ŽAGUBICA – Turističke organizacije opština Kučevo, Despotovac i Žagubica do kraja juna trebalo bi da završe projekat uređenja i trasiranja multifunkcionalne staze dužine 70 kilometara koja će spojiti ove tri opštine. Očekuju da će projekat biti realizovan do kraja godine i od izuzetnog je značaja za razvoj turizma ovog kraja.

Konkursnu dokumentaciju bi trebalo da podnesemo do kraja juna i nadamo se da će nam sredstva biti odobrena, Ako nam projekat prođe biće to veoma kvalitetan sadržaj“, kaže direktor Turističke organizacije Opštine Žagubica Martina Lukić.

Put već postoji, ali nije korišćen više decenija tako da će zahtevati kompletno uređenje, nasipanje i postavljanje turističke signalizacije.

„Ona povezuje Kučevo Žagubicu i Žagubicu Despotovac i multifunkcionalna je, što znači da će biti namenjena pešacima, biciklistima, motoristima“, dodala je Martina Lukić.

Osim mnogobrojnih kulturnih manifestacija, ove višenamenske staze Turistička organizacija iz Žagubice gostima i turistima nudi i druge sadržaje. Između ostalih obilazak Homolja -Krupanjskog i vrela Mlave, brojnih manastira, planine Beljanica, čija je netaknuta priroda i najlepsa dobrodoslica za sve goste i turiste.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/MSBkBhR6HB4″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *