Muzička škola „Miodrag Vasiljević“ u Boru upisuje novu generaciju đaka

U Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ u Boru, u toku je upis nove generacije đaka. Ove godine, osnovnu muzičku školu završava dvadeset učenika, a slobodnih mesta za novu školsku godinu je oko četrdeset. Na raspolaganju su odsek klarineta, flaute,harmonike, violine i klavira, a prijemni ispiti biće organizovani u više termina.

BOR – Muzička škola „Miodrag Vasiljević“ u Boru upisuje novu generaciju đaka. Interesovanje je prethodnih godina bilo veliko, pa je najbolje da se prijava za upis popuni na vreme, u sekretarijatu muzičke škole svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Po završetku upisa, biće organizovano više termina za polaganje prijemnog ispita.

Ove godine smo omogućili više termina za polaganje prijemnog ispita, zbog dece koja će možda biti na poljskoj nastavi, što se ranije dešavalo. Prvi termin je 28. i 29. maja, naredni 4. i  5. juna, zatim 11. i 12. juna i poslednji termin 18. i 19. juna, od 18 časova. Za prijemni ispit dete treba da pripremi jednu dečiju pesmicu, proverava se ritam kroz kratke ritmičke motive koje zadaje nastavnik i proverava se harmonski sluh, znači prijemni ispit je veoma jednostavan. Ove godine, osnovnu muzičku školu završava dvadeset đaka, a slobodnih mesta za nove učenike je oko četrdeset. Na raspolaganju su odsek klarineta, flaute, harmonike, violine i klavira„, kaže Aleksandar Kokolanski direktor Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“.

Ranijih godina, najveće iteresovanje bilo je za klavir i violinu, a škola će u narednom periodu pokušati da uvede još jedan od popularnih instrumenata, gitaru,  za koji su deca takođe zainteresovana, kaže Kokolanski.

 

Autor: Branislava Ilić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *