Na biračkom spisku u Boru 44.301 birač

BOR – Za parlamentarne izbore u Srbiji koji će biti održani 24. aprila do isteka roka za predaju, primljeno je ukupno 29 lista. Republička izborna komisija je do sada proglasila 18 izbornih lista, a za 11 se čeka da otklone nedostatke.

Osmog aprila Republička izborna komisija zaključila je i biračke spiskove, a na nivou republike pravo glasa će imati ukupno 6.737.808 birač, 30 hiljada manje u odnosu na izbore 2014. godine.

I u Boru je broj birača sa pravom glasa manji u odnosu na 2014. godinu kada je na biračkom spisku bilo oko 45 hiljada građana i to za sedam stotina.

„Osmog aprila zaključen je do biračkog spiska za opštinu Bor. Ukupno je na birački spisak upisa 44.301 birač, a broj glasačkih mesta je isti kao i na prošlim izborima – 47. Jedine promene su na dva biračka mesta i to na biračkom mestu 11. gde je promenjen naziv i adresa, više nije „Šah klub“ već je osnovna škola „Sveti Sava“ i na biračkom mestu 40 u Donjoj Beloj Reci gde se neće glasati u Klubu penzionera već u Domu kulture. U toku je štampanje obaveštenja za glasanje, koja će najkasnije do 18. aprila biti dostavljena građanima na adresu“, kaže Novica Marelj, zamenik načelnika Odeljenja za upravu i opšte poslove Opštine Bor

Uvid u birački spisak je i dalje moguć u Opštini Bor i na sajtu Ministarstva lokalne samouprave, a izmene su još uvek moguće, uz nešto komplikovaniju proceduru.

„Procedura je sledeća: Svaki građanin može da se obrati Opštinskoj upravi svakim radnim danom i subotom i nedeljom od 7 do 15 časova. Zahtev mi potom dostavljamo ministarstvu za lokalnu samoupravu koji građaninu koji podnese zahtev dostavlja rešenje na kućnu adresu“, kaže Novica Marelj.

Na teritoriji opštine Bor za sada su se prijavila samo dva lica, jedno iz Užica drugo iz Beograda, koji bi želeli da glasaju u Boru, a ne u mestu gde stanuju, kažu u Odeljenja za upravu i opšte poslove Opštine Bor.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x43nrww“ allowfullscreen ]
Na biračkom spisku u Boru 44.301 birač, 11… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *