Na Borskom jezeru održano takmičenje ribolovaca

BORSKO JEZERO-Na Borskom jezeru, povodom Dana oslobođenja Bora u Drugom svetskom ratu, održano je takmičenje ribolovaca udicom na plovak „Mini kup Rudara“ na kojem je učestvovalo pet ekipa, odnosno, petnaest takmičara iz Bora, Dimitrovgrada i Velike Plane. Ekipno prvo mesto zauzeli su takmičari iz Dimitrovgrada koji su ulovili blizu četiri kilograma ribe, dok je drugo mesto pripalo Rudaru Bor 1, a treće Rudaru Bor 2. Pojedinačno najbolji je bio Mirko Sokolov iz Dimitrovgrada, on je upecao blizu dva kilograma, drugoplasirani Filip Budić, 1.200 grama, a trećeplasirana Zlata Kokoranović iz Krivelja 800 grama ribe, najviše bele.

Najmlađi među takmičarima je bio Strahinja Srbulović koji ima 11 godina, a ribolovom se bavi od pete godine. Ribolov je zavoleo, jer je u prirodi i voli da se druži.

Na ovom takmičenju, koje je pripremila Organizacija sportskih Ribolovaca „Rudar“ Bor učestvovalo je manje ribolovaca nego prethodnih godina, jer je zbog epidemije korona virusa okupljanje ograničeno.

Najboljim ribolovcima za prva tri mesta, ekipno i pojedinačno, podeljeni su pehari i medalje. U organizaciji OSR „Rudar“ Bor do kraja godine u planu je da se održi još i završno kolo lige Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *