Na „Danima Brestovačke banje“ raznovrstan kulturno umetnički program

BRESTOVAČKA BANJA-U sklopu celodnevnog programa obeležavanja manifestacije Dani Brestovačke Banje, tokom poslepodneva posetioci su mogli da uživaju u nastupima kulturno-umetničkih društava iz Bora koja neguju tradicionalnu pesmu i igru. Najveću pažnju privukli su, ipak, ansambli iz Egipta, Severne Makedonije i Beograda koji su na najlepši način Boranima predstavili deo kulturne baštine kraja iz koga dolaze.

Prvi put imamo goste iz inostranstva i to je jedinstven i poseban doživljaj za nas, ali i naše posetioce,“ rekla je Maja Bakoč, direktor Turističke organizacije Bor.

U večernjim satima upaljena je tradiconalna preobraženjska vatra, jedinstvena atrakcija koja je bila još lepša uz pesme ovoga kraja

Preobraženjska vatra je naša tradicija i nećemo je značajnije menjati. U celini divan je program, lepo vreme i važno je da su ljudi zadovoljni“, dodala je Maja Bakoč.

Svoj doprinos manifestaciji  dali su i članovi grupe Sanja Ilić i Balkanika koji su posetioce zabavljali do duboko u noć. Osim u koncertu, Borani  i njihovi gosti su uživali u ostalim sadržajima. Dan je bio pun i za svakoga je bilo po nešto.

Manifestacija Dani Brestovačke Banje je bila upotpunjena izletom do atraktivnog Lazarevog Kanjona uz obilazak Lazareve pećine.

Pokrovitelji su Ministarstvo turizma i Grad Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *