Na drugoj sednici Skupštine grada Bora o direktorima, porezu i grejanju

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora odlučivaće na drugoj sednici o četrdeset jednom predlogu odluka, koliko je na dnevnom redu. U najznačajnije predloge odluka spadaju kadrovska rešenja za izbor direktora u delu javnog sektora u Boru. U Javno komunalnom preduzeću Toplana, završen je konkurs za izbor direktora i predlog je da se na ovo mesto imenuje dosadašnji vršilac dužnosti direktora Milutin Simić. Slična situacija je i u Javnom preduzeću za stambene usluge Bor gde je po završenom konkursu za mesto direktora predložen Vladimir Stanković. Konkurs za mesto direktora bio je raspisan i u Javno komunalnom preduzeću Vodovod, ali je poništen, jer od tri kandidata koji su se prijavila ni jedan nije ispunjavao predviđene uslove. Jedan od predloga odluka koji će se naći na sednici je i o ponovnom raspisivanju konkursa za direktora u borskom Vodovodu. Takođe, za mesto v.d. direktora Muzeja rudarstva i metalurgije Bor predložen je Nebojša Dimitrijević.

Odbornici će odlučivati i o dopunama Odluke o  uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, kojom su preciznije definisani vlasništvo i obaveze održavanja sistema grejanja, jer je deo podstanica u zgradama u vlasništvu Toplane, a deo je u vlasništvu skupština stanara u pojedinim zgradama. Bliže je definisan i žalbeni postupak po pritužbi građana i način isključivanja korisnika sa mreže, jer se dešavalo da građani traže isključenje samo pojedinih delova stana, jedne sobe ili drugog dela prostora, što nije moguće, ali je i dalje omogućeno isključivanje celog stana sa sistema grejanja.

Na dnevnom redu je i utvrđivanje prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti što je osnovica za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019. godinu. Minimalno povećanje poreza od 0,5 do jedan i po odsto očekuje se za stanove u prvoj zoni, dok u ostalim zonama porez ostaje isti ili će biti manji.

Između ostalog odbornici će odlučivati i o izveštajima o radu javnih ustanova za 2017. godinu i zaključcima o pristupanju izradi Statusa Grada Bora i Poslovnika Skupštine Grada Bora i razrešenju i imenovanju članova nadzornih odbora u pojedinim preduzećima.

Radio i Televizija Bor direktno će prenositi drugu sednicu Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *