Na majdanpečkoj zelenoj pijaci samo dva prodavca

MAJDANPEK – Iako su od danas ponovo otvorene zelene pijace, na tezgama majdanpečke, danas pre podne, mogla su se videti samo dva prodavca.

Dragan Ružanović, poljoprivredni proizvođač iz Blizne, kod Rudne Glave, je jedan od njih.

Ni tokom prethodnih nedelja, kada nismo mogli svoju robu da prodajemo na pijaci, ja nisam zapostavio svoje redovne mušterije. Na poziv telefonom, periodično sam dolazio u Majdanpek i na poznate adrese donosio robu, posebno onu aktuelnu ovih dana, spanać, zelenu salatu, mladi luk i drugo“, kaže Ružanović, dodajući da se domaćice uveliko raspituju i naručuju i sadnice cveća za terase i bašte.

Razlog praznih tezgli na majdanpečkoj pijaci prvog dana od ponovnog otvaranja, svakako nije taj što je u Majdanpeku zvanično subota pijačni dan, već činjenica da većinu prodavaca čine poljoprivredni proizvođači iz drugih opština. Ipak, majdanpečke, kao i sve ostale domaćice u Srbiji, obradovala je vest o ponovnom otvaranju pijaca, uglavnom, zbog ponude sezonskog, zelenog povrća, kojeg, bar kada je o majdanpečkim prodavnicama reč, uglavnom nema.

Popuštanje mera i u smislu ponovnog rada pojedinih specijalizovanih prodavnica i zanatskih radnji, takođe, nije u velikoj meri uočljiva u Majdanpeku, pre svega, zbog, inače, malog broja takvih radnji u ovom gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *