Najtraženije zimovanje u Bugarskoj

Veliki zimski turistički centri u zemlji i van Srbije, i zvanično su otvorili svoja vrata zaljubljenicima zimskih sportova. Borani koji redovno idu na zimovanje, već su rezervisali aranžmane, kažu u turističkoj agenciji u Boru.

SRBIJA, BOR – Zima je i zvanično stigla, iako je već izvesno vreme temperatura ispod nule, a na planinama već ima snega, pa su ljubitelji zimskih sportova krenuli put planinskih centara koji su otvorili zimsku sezonu. Borani koji redovno posećuju planine tokom zime, na vreme su rezervisali aranžmane, a u turističkim agencijama kažu da se nalet turista zainteresovanih za odmor na nekoj od poznatih destinacija u zemlji ali i inostranstvu tek očekuje.

Najpovoljniji pa samim tim i najtraženiji aranžmani su za Bugarsku. To su Bansko, Borovets, Pamporovo, najpoznatije skijaške prestonice. Na ovim destinacijama boravak u hotelima sa tri zvezdice, polupansion, košta 99 evra, plus prevoz. Nešto su skuplji hoteli sa četiri i pet zvezdica. Osim Bugarske, tražene su i Srbija, Italija i Francuska“, kaže Ivana Miljković iz Turističke agencije „Koloseum travel“.

U Boru je nedavno održan i sajam razmene skijaške opreme koji su skijaši amateri iskoristili za povoljnu kupovinu opreme, a cene aranžmana za zimovanje su u turističkim agencijama različite, u zavisnosti od destinacije i paket usluga koje podrazumevaju.

Iako je tek početak zimske sezone, turistički poslenici kažu da su arnžmani za zimovanje u hotelima i planinskim odmaralištima u našoj zemlji i dalje skupi. Popusti se tek očekuju tokom sezone, a treba iskoristiti i last minute ponude, gde se može uštedeti novac. Zanimljivo je da Borani ipak preferiraju letovanja, pa se neki već sada, tokom zimske sezone, odlučuju da na vreme rezervišu i počnu otplatu letovanja.

 

Autor: Branislava Ilić

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.