BOR, ZLOT-Na sastanku meštana Zlota sa predstavnicima lokalne samouprave, gradske uprave, direktorima javno komunalnih preduzeća  istaknuti su brojni problemi najvećeg sela na teritoriji grada Bora, od kojih su najznačajniji nekvalitetno snebdevanje električnom energijom, putna mreža, javna rasveta.

Uspešno smo završili projekat zamene postojeće led rasvetom. Nije se vodilo računa o proširenju grada i sela zato moramo da podignemo nove stubove i tamo gde ih ima postavimo svetiljke“, ističe Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Zloćanima veliki problem predstavlja putna mreže, jer je selo dosta razuđeno. U narednom periodu u planu je da se  25 ulica asfaltira, a u lošem su stanju i nekategorisani putevi.

„Na teritoriji sela ima 470 kilometara nekategorisanih puteva, delom su nasipani rizlom, a neki su još uvek zemljani, kažu meštani.

Intenzivno čemo pojačati uređenje reonskih puteva. Važno je da ovde podržavaju naše planove  i češće ćemo obilaziti ovo i ostala sela, dodao Aleksanda Milikić.

Aleksandar Milikić kaže da je u Zlotu u prethodnom periodu sve dogovoreno i urađeno.

Završeno je uređenje korita reke na Zlotskim pećinama, otvorili  smo motel i ribnjak. Uredili smo tribine i svlačionicena  na fudbalskom stadionu“, na kraju je naglasio Milikić.

Na sastanku  meštana sa predstavnicima gradske uprave je istaknuto da ovo selo zaslužuje više pažnje u odnosu na druga. Najveće je po površini i broju stanovnika,a osnovna škola ima najviše đaka. Od prioritetnih zadataka u narednom priodu, po oceni žitelja, su još izgradnja kotlarnice za zgrade u centru sela, projekat uređenja keja i kružni tok.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *