Nakon nevremena stanje se normalizuje

BOR-Stanje nakon nevremena,koje je zadesilo u nedelju i područje grada Bora, se normalizuje, ocenjeno je na gradskom Štabu za vanredne situacije. Nevreme je bilo izuzetno jako i i najviše je stradao elektroenergetski sistem u gotovim svim selima. Bez napajanja električnom energijom je ostalo sedam visokonaponskih dalekovoda i 150 niskonaponskih vodova. Ekipe Elektrodistribucije, njih šest, su odmah izašle na teren i otklonile veći broj kvarova.

Na stalnoj sam vezi sa direktorima EPS-a iz Zaječara i oni kažu da je šest ekipa non stop na terenu kako bi što pre otklonili sve kvarove,“ rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Nevreme je oborilo 90 posto elektromreže. Već juče smo sanirali visokonaponske dalekovode, ali  je bilo dosta kvarova na niskom naponu pre svega zbog drveća koja su pala. Do večeras, najkasnije sutra ujutru svi kvarovi će biti otklonjeni, rekao je Miroljub Nikolić, iz Elektrodistribucije Bor.

U raščišćavanju posledica nevremena učestvovali su i radnici Javno komunalnih preduzeća Vodvod i Treći oktobar. U roku od 24 sata raščistili su ulice od polomljenih grana i  otklonili i ostale kvarove.

Radnici su uklanjali polomljene grane, nekoliko  stabala. Oprali su sve ulice, a ekipe Vodovoda su  čistile  i otpušavale kanalizaciju. Sve smo to završili u predviđenom roku od 24 sata“, naglasio je Milikić.

Takođe, nije bilo ni  životno ugroženih lica i ako se izuzmu preostali kvarovi na elektromreži , koji će  biti otklonjeni do kraja dana, stanje nakon nevremena  u selima i Boru, je redovno, dodao je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *