Narodna stranka Bor: Vlast je potpisala ugovor o delimičnoj nabavci uglja

Gradski odbor Narodne stranke u Boru apeluje na gradsku vlast  da ozbiljnije sagleda stanje u javnim preduzećima i ustanovama i zaustavi njihovo propadanje.

Kako navode u saopštenju, od 2010. godine JKP „Toplana“ nijednu godinu nije završila u plusu. I pored ogromnih subvencija stotine i stotine miliona duga se gomilaju. Narodna stranka smatra da je vlast ta koja je odgovorna zbog ovog stanja i odbornici koji glasaju za negativna poslovanja ovog preduzeća.

Zahtevom da svaki korisnik koji želi da se isključi sa sistema daljinskog grejanja, pored izmirenog duga, mora da dobije saglasnost stambene zajednice i taj dokument priloži uz zahtev za isključenje, rukovodstvo Toplane pokazuje i bezobrazluk.

Narodna stranka navodi da je JKP Toplana Bor zaključila Ugovor o kupoprodaji uglja sa firmom UZOR-EKSPORT DOO MLADENOVAC za grejnu sezonu 2022/23. godine. Predmet Ugovora je kupoprodaja 30.100,00 tona uglja, odnosno sukcesivna prodaja i isporuka od strane Prodavca za iznos od 1.051.639.200,00 (jedna milijarda pedeset jedan milion  šest stotina trideset devet hiljade i dve stotine dinara) sa PDV-om.

Narodna stranka ppostavlja pitanje kako će se nabaviti još 15 000 tona uglja I procenjuje da će ova grejna sezona biti duplo skuplja od prethodne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.