Nastavlja se izgradnja fiskulturne sale u Brestovcu

BOR, BRESTOVAC- Izgradnja fiskulturne sale u osnovnoj školi „Stanoje Miljković“ u Brestovcu, kod Bora,  započela je 1991.godine i nikada nije završena. Nakon što je ovih dana privedena  kraju javna nabavka za izbor napovoljnijeg izvođača, predstoji peta faza izgradnje i prema očekivanjima završna.

„Od preostalih radova, u fiskulturnoj sali neophodni su rekunstrukcija krova, uređenje svalačionice i ostalih pratećih objekata kao i opremanje sportskim revizitima“.Očekujemo da će radovi biti završeni do kraja godine,rekao je Aleksandar Vlahović, direktor ove obrazovne ustanove.

U međuvremenu  neki delovi  novoizgrađene fiskulturne sale su oštećeni , pre svega zbog prokišnjavanja krova. Aleksandar Vlahović,  kaže da su, uz dosta teškoća ,ipak, završeni  i sanirani brojni poslovi.

„U protekle skoro tri decenije, između ostalog, uvedeno je grejanje , postavljena podna podloga i još dosta toga je urađeno, dodao je Vlahović.

Objekat u Brestovcu ,naravno, još uvek nije dobio upotrebnu dozvolu i za to vreme časove fizičkog vaspitanja deca održavaju na obližnjem igralištu i u većoj prostoriji koja je adaptirana za te aktivnosti. Za izradu projekta Opština Bor izdvojila je 500.000 dinara, a  preostale radove finansiraju Fondacija „ Novak Đoković“  i kompanija“ Rakita“.

Nastavlja se izgradnja fiskulturne sale u Brestovcu, 16. jul 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *