Nastavlja se nasipanje rejonskih puteva

BOR-U selima na području Bora nastavlja se nasipanje rizlom rejonskih puteva. Ovih dana kamioni Javno komunalnog preduzeća „3.oktobar“ su u Luki, gde je predviđeno da  se do petka razveze 850 kubnih metara rizle. Meštani, posebno oni iz najudaljenijih rejona,  smatraju da je nasipanje puteva bilo neophodno , jer  su ovog proleća kiša i vetar  uništili veliki broj rejonskih puteva.

Moja kuća je četiri kilometara udaljena od asfalta i bez nasipanja rizlom ne bi mogli kolima da dođemo do kuća“, kaže meštanin Luke Rade Žikić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Luka Boban Žikić kaže, da će rizlu po potrebi rasporediti u svim rejonima.

Počeli smo juče i nadam se da ćemo završiti do petka. Obuhvaćeni su svi rejoni i nadam se da će količina rizle biti dovoljna“, dodao je Boban Žikić, predsednik Saveta Mesne zajednice“ Luka“.

Do sada je nasipanje rizlom završeno u Tandi, Zlotu, Brestovcu, Šarbanovcu i Šarbanocu Timok, a ukupno je u planu da se na području Bora utroši 15 hiljada kubnih metara. Očekuje se da će posao biti završen do početka jeseni . Celukupna količina rizle je donacija  kompanije  „Srbija Zijin Bor Cooper“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *